Çarşamba, Ocak 4

Melo'suz Zor...

Maçı değerlendirmeye başlamadan önce birkaç noktaya değinmek istiyorum.

Sezonun ikinci yarısı ne zaman bitti de dün başladı, henüz bu durumu idrak edememişken TFF'nin bu sene alışık olduğumuz, süregelen saçmalıklarından birine daha şahit olduk.Bildiğim kadarıyla devre arası transferleri sezonun kalan yarısında takımın eksiklerini gidermek ve takıma ekstra güç katmak amacıyla yapılır.
Ancak henüz geçtiğimiz devre arasında transfer yapan takımlar malesef takıma kattıkları yeni oyuncuları oynatamadılar.Çünkü transfer sezonu 5 Ocak'ta yani yarın başlıyor, bu da demek oluyor ki devre arası daha yeni başlıyor...

Maça gelecek olursak, skora kimse aldanmasın devre arası bize pek yaramış gibi gözükmüyor.Galibiyet serisiyle yakaladığmız hava biraz yerini rehavete bırakmış gibi gözüküyor.

Maçtan önce en merak edilen konu Fatih Terim'in orta sahada Selçuk'un yanında kime görev vereceğiydi.Engin Baytar bu görevi üstlendi fakat ilk yarıda rakibe büyük alanlar vererek yanlış tercih olduğunu kanıtladı adeta.

Tam da bu noktada Felipe Melo'ya ayrı bir paragraf açmak lazım.Ondan yoksun olarak oynadığımız ilk maç ve eksikliği o kadar çok hissedildi ki özellikle kırmızı karta kadar savunmada çok zorlandık.4-4-2 taktiğiyle oynayan takımların en hassas noktaları orta sahanın ortasıdır.Çünkü hem hücuma katkı vermesi gerekir hem de savunmada bulunması gerekir.Burda oynayan oyuncuların çok yönlü olması gerekir.Felipe Melo bu ikilinin özellikle savunma kısmında inanılmaz oynuyor.Zaten onun kalitesi ligimiz için diğer oyunculardan birkaç kat üstün durumda.

Emre Çolak'a gelirsek hala emin olamadığım oyunculardan biri.Dünkü şutları ve oyunu da açıkcası tatmin etmedi beni çünkü Emre istikrarsız bir grafiğe sahip.Yani dünkü oyunu bir daha sergileyemeyebilir.

Bu arada Selçuk'un performansına değinecek olursak, belki de bu sezonun en doğru transferi diyebiliriz.Sezon başından beri yeteri kadar etkili değil denirken son haftalarda adeta şov yapıyor.Trabzondaki performansının da üstüne çıktı resmen.Tartışmasız şu anda takımın en iyisi Selçuk.
Emre Çolak'a gelirsek hala emin olamadığım oyunculardan biri.Dünkü şutları ve oyunu da açıkcası tatmin etmedi beni çünkü Emre istikrarsız bir grafiğe sahip.Yani dünkü oyunu bir daha sergileyemeyebilir.

Maçta kırılma anı Webo'nun kırmızı kart görmesiydi.Bu arada kırmızı kart yanlış diyenler Semih'in ayağını görmüşlerdir umarım Kazım twitterdan paylaştı dün gece.Bu kırmızı kartla birlikte rahat bir galibiyet oldu bizim için.Ancak kırmızı kart olmasa işler hiç de iyi gitmeyebilirdi.Ama olsun yine de iyi bir galibiyet oldu bizim için.

Yarın açılacak transfer sezonuyla birlikte birkaç takviye şart.Özellikle Kazım son derece sığ olan yaratıcılığıyla beraber takıma hiç katkı vermiyor.Bunun yanında forvete de bir takviye lazım Sercan'dan umut yok ne de olsa.

Herşey bir kenara dünkü galibiyetle beraber 7 ye çıkardığımız galibiyet serimizi en son 9 sene önce gerçekleştirmişiz.Teşekkürler Fatih Terim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder