Pazartesi, Ocak 23

Saha Zemini...





Galatasaray Eskişehir'den puan kaybıyla dönüyor.Peki bu puan kaybı son haftaların en formda takımı, 9 da 9 yapan aynı zamanda lig lideri olan Galatasaray'dan bekleniyor muydu?

Açıkcası zor maç olacağı ortadaydı ama böyle kötü bir futbolla birlikte puan kaybı beklenmiyordu.Puan kaybının en önemli unsurlarından birisi ise antrenörümüz Hasan Şaş.Maça bir gün kala Eskişehir'de verdiği demeci aynen aktarıyorum;"Akşam saatlerinde -8 derece gibi bir hava ve kar yağışı bekleniyor. Alttan da buz olursa futbolcu arkadaşlarımız, hem bizim takımımız, hem de Eskişehirsporlu oyuncular zorlanabilir. O konuda bir sıkıntı var. Dileriz ki akşam maç oynanırsa hiç kimse sakatlanmadan mücadeleyi bitirmiş oluruz."Futbolcular bu sahada ''Bir an önce maç bitsin, sakatlanmayayım, sakatlık olmadan bu maçı bitireyim''düşüncesinde olurlar.Çünkü gerçekten sakatlanmaya müsait bir maç. Çapraz bağı gibi, menisküs gibi, yere düşüldüğü takdirde kırılma tehlikesi olabilir."
Bu açıklamayı gördükten sonra futbolcuların nasıl bir psikolojiyle sahaya çıkacaklarını daha iyi anladım.Çünkü eğer antrenörünüz böyle bir açıklama yapıyorsa doğal olarak futboldan çok maçın bitişini düşünmeye başlarsınız.Halbuki bir antrenör olarak şartlar ne olursa olsun çözüm üretmeye ve oyuncularınızı motive etmeye odaklanmanız gerekir.


Maça bakacak olursak Fatih Terim kritik kararını sistemi değiştirmekten yana kullandı.Son 9 maçını kazanan,bol gol pozisyonuna giren,çift forvetli takımı değiştirip sene başındaki sıkıntılı ve kısır takımı tekrar denedi.Haliyle pozisyonumuz da yoktu şutumuz da.Oysa kenarda son haftalarda çıkış yakalayan Sercan Yıldırım vardı ama Terim onu ilk 11 de kullanmayı denemedi.Gerçi ikinci yarıda oyuna girdi Sercan ama etkili olamadı.Zaten maç boyunca pas yapamadığımız ve Eskişehirspor daha sert ve ayakta kaldığı için rakibimiz daha etkiliydi.Selçuk-Melo ikilisinin performansının çok düşük olması da büyük etken tabi.Maçtan sonra Terim'in dile getirdiği bir diğer konu ise maç saatiydi.Mantıklı olan hava şartlarının böyle zorlayıcı olduğu durumlarda günün en sıcak saatlerinde oynamak olurdu zaten ama Federasyon'umuz başka işlerle uğraştıkları için böyle ince ama önemli ayrıntılara pek vakit ayırmıyorlar.

Bir diğer konu ise Sabri'nin performansı.Her ne kadar sakatlıktan yeni çıkmış olsa da bu kadar kötü bir Sabri beklemiyorduk.Zaten sakatlığı da 1 yıl gibi abartılcak cinsten de değildi.Bu durum dün gece oyun içinde bir sürpriz ile karşılaşmamıza neden oldu.Yiğit Gökoğlan'ın girmesiyle birlikte Kazım'ı sağ bekte izledik.Savunma anlamında hiç de kötü bir performans vermedi ama bundan sonraki maçlarda yapılması gereken son şey olmalı.

Serimiz son buldu, rekoru kıramadık ama 1 puana sevinmemiz gerektiği de ortada.Dünkü maçtan sonra takviyelerin gerekliliği net olarak görüldü.Kanat takviyesinin yanında Baros'un yokluğunda forvet takviyesi de zaruri hale geldi.Bu yüzden bu hafta içi sezonun kalan yarısını belirlemesi açısından çok kritik.Özellikle de Terim ve Aysal'ın bugün yapacakları transfer zirvesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder